Сейко Калинов със сребърен медал на Балканиада

Състезателят от СКБ”Лютви Ахмедов”-Разград Сейко Калинов спечели сребърен медал на Балканиадата по свободна и класическа борба за момчета, момичета, кадети и кадетки. Състезанието се проведе в края на миналата седмица в гръцкия град Серес.

10 отбора участваха в надпреварата, в българския тим имаше представители на три клуба от Лудогорието.

Сейко Калинов, който е ученик в Спортно училище-Разград, записа две убедителни победи над представители на Северна Македония и България, с което се класира на финал в кат. 62 кг. момчета. В битка за златото обаче отстъпи на състезателя на домакините и се задоволи със сребърен медал

Престижно представяне и за Десислава Иванова от СКБ”Лютви Ахмедов”, която остана на пето място в кат. до 57 кг. при кадетките. В малкия финал в категорията си тя отстъпи на състезателка от Румъния с резултат 5:6.

 

Тимът с наставник Нермидин Якуб имаше още един представител на Балканиадата – Филиз Кямил до 53 кг.

Отборът на СКБ„Осман Дуралиев“-Исперих с треньор Бехчет Хамид бе с двама представители на балканиадата – Гроздан Петков – кат. 44 кг. момчета и Аксел Кадир – кат. 52 кг. момчета.

Тимът на СКБ„Агросем“-Острово с треньор Недрет Али бе на балканското първенство с един състезател – Джем Джунейт кат. 41 момчета.

Два от българските отбори – момчетата до 15 години г. и момичета до 15 години – спечелиха отборните титли в своята възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *