Седмокласникът Румен Монев спечели SPELLING BEE в ОУ”Васил Левски”-Разград

Седмокласникът Румен Монев стана училищен шампион на състезанието  по английски SPELLING BEE, което се проведе  за единадесети път в ОУ „Васил Левски“ – съобщават от училищното ръководство.

Тази година да спелуват се явиха 26 ученици, двама от които  се включиха онлайн. Румен Монев демонстрира знания и самообладание, които му помогнаха да стигне до финала след пряка елиминация във всеки двубой. Втора  остана седмокласничката Цветимила Георгиева. Всеки от тях ще участва в регионален кръг на състезанието, до което са допуснати по 29 деца от четвърти до седми клас в област Разград, класирани съответно на първо и второ място в училищните кръгове.

Диктор на състезанието в ОУ”Васил Левски” бе доброволката от Програма Фулбрайт Брена Луис Сламън.

Spelling Bее е международно  състезание на английски език, в което състезателите произнасят, различни думи буква по буква.В България то стартира през 2011 година по идея на доброволците от Корпуса на мира на САЩ Фелиша Бивънс и Ерин Рели.

ОУ „Васил Левски“в Разград бе сред първите училища у нас, които се включиха в състезанието още в първото му издание. Това стана възможно и заради активната работа на преподавателя по английски език Цветанка Пенчева.

Тази година в SPELLING BEE участват 209 училища в България, 8 от тях са от Разградска област. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *