Седем пияни шофьори возили абитуриенти

Пътна полиция

900 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 май 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 723 фиша и 50 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани трима пешеходци и един мотоциклетист.

Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства заради употреба на алкохол от страна на водачите им.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 22 май на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението, свързана с абитуриентските празненства. Проверените превозни средства са 1064, а лицата – 1260. Извършени са 92 проверки на водачи за употреба на алкохол и наркотични вещества, при които са установени седем души, седнали зад волана в нетрезво състояние.

От началото на месец май до момента екипите на „Пътна полиция“ са засекли 1142 нарушения на скоростните режими. Връчените през месеца електронни фишове са 109.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *