Светлините на Градската коледна елха грейват на 4 декември

Светлините на Градската коледна елха ще бъдат запалени на 4 декември – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Във връзка с извънредната епидемична обстановка и Заповед №РД-01-675/25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването и Заповед 1556/27.11.2020 на Кмета на Община Разград кратката церемония по запалване на светлините ще бъде излъчвана онлайн на Фейсбук страницата на Община Разград. Не се препоръчва масово посещение на изявата, а присъстващите трябва да спазват противоепидемичните мерки – да са с предпазни маски с изключение на децата до 6 години и да спазват физическа дистанция от 1,5 м. с изключение на членове на едно семейство/домакинство.

Зрителите на онлайн излъчването на церемонията по запалване на светлините на Градската коледна елха ще видят за пръв път танц на Градския мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с нови уреди, които рисуват фигури със светлина. На площада ще са и коледарите от ДТШ“Хорце“. Дядо Коледа ще бъде посрещнат с коледна песен, изпълнена от възпитаничка на Школата за поп пеене в ЦРД. Приветствие към разградчани ще отправи Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев.

Честта да запалят светлините на Градската коледна елха ще имат четирима ученици, които през настоящата година са постигнали призови места в различни конкурси. Виктор Имперов е четвъртокласник от ОУ“Васил Левски“-Разград, той е класиран на трето място на Международна математическа олимпиада – финал, Тайланд. Самир Рамадан е петокласник от ОУ“Никола Икономов“, той има призови места на национални математически състезания, участвал е в Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“. Осмокласниците от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ Теодора Тодорова и Николай Николов са класирани на трето място на Националната олимпиада по история и цивилизация в Русе.

Запалването на светлините на Градската коледна елха е насрочено за 18,00 ч. в петък, 4 декември, пред Общинския културен център.

В същата вечер за пръв път ще бъде включено ефектното осветление на две от трите обществени сгради в централната част на Разград. Проектът и реализацията са на варненската фирма „G&D electro group”, която миналата седмица постави коледното осветление на Часовниковата кула в Разград. Ефектното осветление на „ДКЦ-1” включва 16 броя прожектори с топлобяла светлина, разположени в долната част на колоните на сградата и 10 м. линейни прожектори, които са разделени в две линии от дясната страна на входа на Поликлиниката и които ще светят като трибагреник и ще осветяват стената без прозорци в цветовете на националния флаг. На сградата на „Български пощи“ са монтирани 21 броя прожектори за колоните, 9.8 м. линейни осветители, разделени в две части от ляво на входа, те осветяват в цветовете на знамето на Разград. Прожекторите са от най-висок клас и са изключително енергоефективни, цялото осветление за сградата е под 200W. Захранването е от мрежата за улично осветление. Предстои изграждане на ефектно осветление и на сградата на НАП-Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *