Русенският митрополит Наум отслужи водосвет за Деня на Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе сред миряните, които присъстваха тази сутрин на водосвет и заупокойна молитва за загиналите руски воини и български опълченци, отслужен в църквата „Св. Николай Чудотворец“ от Русенския митрополит Наум в съслужение с архиерейския наместник отец Георги и храмовия свещеник отец Васил. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Това бе първото за деня събитие, част от програмата на празничните изяви, посветени на 28 януари – Деня на Разград. В приветствието си към миряните Дядо Владика припомни историческите събития от преди 144 години, както и традицията всеки вярващ човек при  постигнато добро дело да благодари на Бога. „След Освобождението на всеки град освободителните войски в параден строй са се отправяли към местния храм, където се е отслужвал благодарствен молебен за извоюваната победа. Днес, 144 години по-късно, отново сме в храма, където нашите предци са благодарили за извоюваната и дългоочаквана свобода! Като знак за високата й цена, нека пазим този дар и всеки на своя пост да спомага Отечеството ни да бъде силно, проспериращо и независимо!“ – каза още Русенският митрополит Наум.

Той пожела хубав празник на всички разградчани и в разговор със заместник-кмета Добрин Добрев след водосвета поздрави местната управа за богатата програма, посветена на Деня на Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *