Рози за шампионките

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна със състезателките от СКБ“Лютфи Ахмедов“, които спечелиха първата за Разград отборна шампионска титла по женска борба на Държавния лично-отборен шампионат за момичета и кадетки, провел се в Бургас през миналата седмица. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Кметът подари по една червена роза на четири от шестте носителки на купата, две отсъстваха, едната е на лагер, а другата – в чужбина. Г-н Бояджиев поздрави младите дами и техните треньори Дениз Хамид и Нермидин Якуб и им пожела да продължат да развиват качествата си, да постигат успехи на всеки следващ турнир и да носят слава на Разград и лудогорската борба. Пожела им още купата, спечелена на шампионата в Бургас, да не остане сама, а до нея да се наредят още подобни отличия. Кметът увери състезателките и техните треньори, че подкрепя развитието на спорта в общината, винаги е готов да се срещне със спортни деятели и състезатели и откликва на предложенията им. В края на всяка година пък достойно признание получават най-добрите, определени в класацията за Десетте най-добри спортисти на Община Разград. Г-н Бояджиев пожела на състезателките по борба да намерят място в тазгодишната десетка.

Треньорите и кадетките разказаха за участието си в републиканското първенство, където бе постигнато най-доброто за Разград отборно класиране в женската борба. Състезателките спечелиха и общо 6 медала на турнира. Пет от тях са при кадетките: Назлъ Салимова в кат. до 40 кг. и Фатме Шабан – кат. до 53 кг. – златни медали; Мелиса Ярадан в кат. до 65 кг. – сребърен медал; а бронзови – Айшегюл Юмер до 65 кг. и Ханденур Тахирова до 69 кг. Бронзов медал спечели и Ягмур Шен, която е правнучка на световния шампион Лютфи Ахмедов, тя се състезава при девойките в кат. до 50 кг.

Треньорите споделиха, че момичетата са много изпълнителни в тренировките, имат хъс за победа и са достойни наследници на борческата школа в региона. Освен това са и много добри ученички, една от медалистките разказа, че е в 12-ти клас и има намерение да кандидатства в Медицинския университет във Варна.

Г-н Бояджиев подари на състезателките плакети със символите на Разград, както и по един шоколад. Те го поканиха на едно от следващите си състезания – турнирът „Лютфи Ахмедов“, който е в зависимост от противоепидемичните мерки засега е планиран за месец ноември в Разград.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *