Рецидивист подпалил 200 бали слама в Малък Поровец

Подпалвач разкриха в Малък Поровец полицаи от Исперихско.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че сигнал за възникнал пожар в исперихското село Малък Поровец е получен на 6 юни около 22.10 часа. Огънят пламнал в сеновал, собственост на 41-годишен мъж. Унищожени са 200 бали слама. Пожарът е загасен от дежурната смяна на РСПБЗН-Исперих. В резултат от предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на палежа – 30-годишен мъж от Малък Поровец, криминално проявен и осъждан. Изясняват се щетите, нанесени от пожара.

Извършителят е задържан, а по случая се води досъдебно производство, за запалване на имущество със значителна стойност наказанието е лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Още 4 пожара са гасили огнеборците от Разградско през последните дни, два са с нанесени щети – става ясно от информационния бюлетин на РД”Пожарна безопасност и защита на населението”. В 19,11 ч. вчера е получен сигнал за пожар в стопанска постройка на ул. „Лудогорие” в Исперих. Огънят унищожил 50 кв.м. покривна конструкция.

Също стопанска  постройка е горяла в село Сейдол. Сигналът за пожар на ул. „Любен Каравелов” е подаден в 17,48 ч. на 5 юни. Огънят унищожил 10 кв.м. покривна конструкция.

На късния следобед в петък са горели и отпадъци в землището на Разград, а в събота наобяд – сухи треви в землището на Цар Калоян. При тези инциденти няма нанесени щети.

Вчера служители в РСПБЗН-Кубрат са оказвали и техническа помощ при заключен апартамент на ул. „Княз Борис I” в общинския център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *