Рецидивист отказа дрегер, заключи колата си и избяга от полицията

Пътна полиция

Рецидивист отказа дрегер, заключи колата си и избяга от полицията, още трима нарушители на пътя засякоха пътни полицаи през последните дни в Лудогорието.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че 25-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Разград опита да осуети полицейска проверка. Около 0.30 часа на 6 ноември по улица „Искър“ в Разград пътни полицаи спират лек автомобил „Мерцедес“. В хода на контролните действия е установено, че регистрационните табели, поставени на колата, са издадени за друго МПС. След покана към водача да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол и наркотични вещества, той побягва и се укрива, като преди това заключва ползваното превозно средство. Извършен е оглед на автомобила, който е иззет за допълнителни процесуално-следствени действия. За случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура-Разград. Образувано е досъдебно производство.

Лек автомобил „Пежо 206“ е спрян за проверка около 2.00 часа на 5 ноември в град Кубрат. В хода на предприетите контролни действия е установено, че 34-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин и метаамфетамин. След отказ да даде кръв за химичен анализ, мъжът е задържан в РУ-Кубрат. Образувано е бързо производство.

Автомобил „Мерцедес“ е спрян в град Исперих около 0.10 часа на 6 ноември. В хода на извършената полицейска проверка е установено, че 20-годишният водач е неправоспособен и шофира повторно в едногодишния срок от наказването му за същото деяние с влязло в сила постановление от 15.04.2022 г. По случая е образувано бързо производство.

„Фолксваген Голф“ е спрян за проверка около 22.23 часа на 4 ноември в заветското село Веселец. В хода на контролните действия 41-годишният водач е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест дрегер 7510, чиято цифрова индикация отчела 1,78 промила. Мъжът отказал да даде кръв за медицинско изследване. Задържан е в РУ-Кубрат, а по случая е образувано бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *