Рентгенът и системата за образна диагностика от „Лудогорец“ и „Биовет“ осигуряват бърза и прецизна диагностика в COVID-отделението на разградската болница

Новата и надеждна апаратура, осигурена от „Лудогорец” и „Биовет” при последните им дарителски акции, се използва от медиците в COVID-отделението на МБАЛ”Св. Иван Рилски”-Разград и специалистите в болницата от първите дни на новата година, след преминаване на задължително обучение. Това съобщи началникът на отделението д-р Албена Княжева.

Припомняме, че в навечерието на Коледа и Новата 2021 година със свои средства футболисти, треньори и служители на „Лудогорец“ осигуриха много нужната на отделението по време на пандемията последно поколение мобилна рентгенова система, а „Биовет“ – най-висок клас CR система за образна диагностика.
Рентгенът може да стигне и до леглата на тежко болните, а снимката след това се разчита на дигиталната система. Това е гаранция за навременна и професионална консултация със специалист, при това – на дистанция от пациенти, болни от Коронавирус.

„Благодарение на „Биовет-клон Разград“ и „Лудогорец“ правим много бърза и прецизна диагноза на пациентите при нас“ – допълва д-р Княжева.

Тя съобщи още, че като се прибавят и оборудваните също с помощта на „Биовет“ манипулационна и реанимационна зала, медицинските специалисти в разградската болница непрекъснато оптимизират работата си и подобряват диагностиката, което пък помага за успешното лечение на болните. От началото на световната пандемия в COVID-отделението на МБАЛ”Св. Иван Рилски”-Разград са излекувани 238 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *