Ремонт в зала “Филхармония”, в четвъртък посреща обновена зрители на симфоничен концерт

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед днес на дейностите по ремонта на зала „Филхармония“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Ремонтът започна през месец март, част от дейностите се финансират от дарител – д-р Марин Керчев, а останалите – от Община Разград. Целта на ремонта е подобряване на условията за работа на музикантите и осигуряване на комфорт за публиката, която посещава музикалните събития в зала „Филхармония“.

Д-р Керчев е осигурил пребоядисване на сцената и стените на залата, поставяне на висок клас износоустойчива подова настилка на сцената, на нови щори на прозорците, ремонт на джобовете на сцената – подходите, от които изпълнителите влизат в залата. По време на ремонта е установено, че вероятно от бурите през лятото на 2021 г. се е образувала дупка в покрива. Тя е отстранена, извършен е цялостен оглед на покрива и е констатирано, че той е в добро състояние.

Дейностите, извършени от Община Разград, са свързани с осигуряване на професионално механизирано изтупване и изпиране на всички седалки в залата, както и на диригентския подиум. По този начин са премахнати наслоявания и прах, натрупвани с години.

Община Разград закупи и подменя осветителните тела над местата на зрителите с четири 100-ватови LED-камбани, както и нови аплици.

Ремонтът приключва през тази седмица, а първи в обновената зала ще влязат почитателите на симфоничното изкуство, закупили билети за концерта на младия талантлив пианист от Разград Фидоси Керчев. Музикалното събитие е в 19,00 ч. в четвъртък, 7 април. Заедно с Филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и Симфониета Шумен и под диригентството на Денис Де Либерали от Италия Фидоси Керчев ще изпълни Увертюра „Егмонт“ от Бетовен и Концерт за пиано и оркестър №2 на Брамс. Билети се продават на касата на Общинския културен център.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *