Ремонтите в Разград – по основни улици и в “Орел”

Община Разград обяви обществена поръчка за ремонти на улици и междублокови пространства на прогнозна стойност 616 666,65 лв. без ДДС. Това събощават от пресслужбата на местната управа.

Поръчката обхваща основен ремонт на две улици, текущи ремонти на други два участъка, както и ремонт на паркинги и междублокови пространства в жк „Орел“, обект на обществената поръчка е и изграждане на алеи в Гробищния парк.

Най-висока е прогнозната стойност на основния ремонт на ул. „Бели Лом“ от „Перистър“-сервиз Мотор Ойл до фирма Спедито – 233 333,33 лв. без ДДС. Основният ремонт на ул. „Преслав“ от трафопост Млади семейства до ул. „Сливница“ се предвижда да е на стойност 100 000 лева без ДДС. 133 333,33 лв. е прогнозната стойност на текущ ремонт на ул. „Пещера“ – гарова зона, а на прилежащи на ул. „Симеон“ – подходи към гаражи – 8 333,33 лв. В обществената поръчка е включен и ремонт на паркинги и междублокови пространства в ж.к. „Орел“ на стойност 83 333,33 лв., както и прогнозни 33 333,33 лв. за ремонт на ул. „Кресна“ след изградена канализация. Прогнозната стойност за изграждане на алеи в Гробищния парк е 25 000 лева.

Оферти за обществената поръчка с предмет „Извършване на ремонт на улици в гр. Разград и изграждане на алеи в гробищен парк Разград“ се приемат до 25 юни, предложенията ще бъдат отворени на 28 юни.

Извършването на ремонтите, включени в обществената поръчка, е част от инвестиционната програма на Община Разград за 2021 г. Средствата са предвидени в бюджета на Община Разград.

Преди дни бяха отворени офертите по друга обществена поръчка, свързана с подобряване на пътната инфраструктура в Разград. Само една фирма – „Строймонтаж“ – е подала оферта по обществената поръчка с предмет „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“, гр. Разград“. Предстои следващия етап от процедурата – отваряне на ценовата оферта. Прогнозната стойност на поръчката е 1 583 333,33 лв. без ДДС.

Към финализиране пък са ремонтните работи по друг натоварен пътен участък в Разград. Обществената поръчка с предмет „Извършване на СМР на втори участък от инвестиционен проект: Изменение на инвестиционен проект за реконструкция на ул. „Странджа“ и прилежащите й кръстовища в гр. Разград” е на стойност 382 000 лв.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *