Расте достойна смяна в женската борба в Лудогорието: Момичета и кадетки спечелиха 8 медала от републиканско

Расте достойна смяна в женската борба в Лудогорието, само от последното републиканско първенство четири от борческите клубове в Разградско спечелиха 8 медала.

В първенството по борба за момичета до 15 години и кадетки до 17 години в Стара Загора през уикенда участваха 190 състезателки от 35 клуба.

С шампионска титла се окичи състезателка от СК по борба „Кубадън“ гр. Лозница. Натали Иванова е възпитаничка на Севджан Адем, тя спечели златния медал в категория до 39 килограма за момичета.

С най-много медали от лудогорските клубове – 3 – е СКБ“Агросем“-Острово с треньор Недрет Али. Елиф Мехмед до 30 кг. и Мелиса Бенанова до 46 кг. се класираха на 2-рите места, а Селин Мехмед до 42 кг. – на 3-то място.

Разградският клуб „Лютфи Ахмедов“ е с два сребърни медала от състезанието. При момичетата Февзие Ниязи до 33 кг. и при кадетките Филиз Кямил до 53 кг. са на вторите места в категориите си. Те са възпитанички на треньора Нермидин Якуб.

Младият клуб от Самуил „Зекерие Гючлю“ с треньор Ерол Сали също е с два медала. Сребърно е отличието на Гамзе Мюмюн в категория до 79 кг., а бронзово – на Гизем Халил до 50 кг. във възраст момичета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *