Разследват палеж на сеновала на Хамза Чакър

Досъдебно производство за палеж е образувано за пожара в сеновала в кравефермата на крупния агробизнесмен Хамза Чакър – става ясно от информационния бюлетин на ОДМВР-Разград днес. Според Наказателния кодекс който запали сграда, инвентар, стоки, земеделски или други произведения, гора, машини, рудник или друго имущество със значителна стойност, се наказва за палеж с лишаване от свобода от една до осем години.

Както първи Разград24/7 съобщи сигналът за пожар, възникнал в кравеферма в кубратското село Севар, е получен около 10.20 часа на 9 юни. На място е установено, че гори сеновал с площ 1200 кв. м. с натрупани около 1000 тона фураж – бали с люцерна и слама. Огънят е потушен от екипи на РСПБЗН – Кубрат и Разград. Причините за възникването на пожара и щетите, нанесени на 54-годишния собственик, са в процес на изясняване.

Припомняме, че Хамза Чакър е сред най-едрите земевладелци и животновъди в Лудогорието. Доскоро бе и с активна политическа кариера, бе няколко мандата общински съветник в Кубрат от ДПС, в последните избори обаче не участва. Преди повече от 10 години той бе подсъдим по дело за получаване на неправомерно получаване на субсидии, но бе оправдан, а по-късно осъди прокуратурата за незаконно обвинение. В други скандали името му не е намесвано.

 

 

One Reply to “Разследват палеж на сеновала на Хамза Чакър”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *