Разкриха оранжерия за марихуана в лозята, мъж и жена са в ареста

Под надзора на Окръжна прокуратура – Разград, рано тази сутрин от служители на ГДБОП се проведе специализирана операция по линия на престъпления, свързани с отглеждането и разпространението на наркотични вещества. Това съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Разбита е оранжерия с марихуана, намираща се в частен дом в околностите на града. Задържани с полицейска мярка са семейство – мъж и жена на възраст под 50 години, живущи на адреса.

В избеното помещение на къщата са намерени и иззети повече от 50 саксии с растения от рода на конопа, в напреднал стадий на растеж – готови за беритба. Оранжерията е добре оборудвана и снабдена с всички съоръжения, необходими за отглеждането на този род растения.

На брифинг окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров уточни, че по случая има образувано досъдебно производство и предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Разследванията са по две престъпления от Наказателния кодекс – за незаконно отглеждане на марихуана се полага затвор от 1 до 6 години и глоба, а за пране на пари – лишаване от свобода от 1 до 5 години. Разследващите предполагат, че растенията се отглеждат от 2-3 години на това място. Собствениците на имота са закупили и съседните терени около къщата, имали са и видеонаблюдение. И двамата не са осъждани, официалната им дейност е била продажба на автомобили. Предполага се, че сами са разпространявали дрогата, вероятно не в Разград, а в други региони. Подозренията към тях възникнали, след като през лятото електроснабдителното дружество установило, че трупат сметки за ток от над 300 лева.

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров допълни, че той е наблюдаващ случая и предстои да прецени дали да се поиска от съда постоянна мярка задържане под стража.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *