Раздават вода до паметника на Майстор Манол

Община Разград и Български Младежки Червен Кръст стартираха днес обща акция, свързана с опасностите за здравето на жителите на региона от горещините в Лудогорието. Това съобщават от пресслужбата на местнат управа.

От 11,00 ч. до 15,00 ч. в шатра в центъра на Разград, близо до паметника на Майстор Манол, доброволците от червенокръстката организация Соня Начева и Фатима Аля раздават по бутилка минерална вода на преминаващите граждани със съвети как да се пазят от жегите. Утре кампанията продължава, като на смяна ще застъпят други доброволци от БМЧК.

Водата – общо 1512 бутилки от по 500 мл. – е предоставена на Община Разград от дарител, пожелал да не бъде оповестявано името на фирмата, предоставяща дарението. Друг дарител пък осигури хладилна витрина, в която водата се охлажда. Шатрата и хладилната витрина бяха инсталирани от служители на ОП“Ремонтстрой“.

Община Разград благодари на дарителите за жеста, насочен към жителите и гостите на града и призовава гражданите да спазват съветите на медиците в горещото време, сред основните препоръки е и употребата на повече течности.

Раздаването на вода е първата от дейностите от кампанията на БМЧК „Умножи доброто“, която се провежда през тази седмица и е насочена към повишаване капацитета на млади хора със справяне с екстремни ситуации, следващите дейности са свързани с обучения и тренинги на връстници.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *