Разград ще е домакин на Балкански шампионат по бадминтон

Разград ще е домакин на Балкански шампионат по бадминтон за момичета и момчета до 13 години тази година, а Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще е патрон на състезанието. Това се договориха на работна среща днес градоначалникът и Президентът на Балканската асоциация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабя – информират от пресцентъра на Община Разград.

В срещата участваха и Президентът на Спортен клуб „Бадминтон-Разград“ Цветан Танев и пресаташето на Балканската асоциация по бадминтон Пламен Николов.

Балканското първенство ще се проведе в края на септември – началото на октомври. Очаква се в него да участват около 100 състезатели от 7-8 държави от Балканския полуостров. Общо членове на Балканската асоциация по бадминтон са 13 държави, но активна дейност в тази възрастова група развиват 7-8 страни. Състезанието ще продължи 3 дни, предвижда се да се проведе в залите на ОУ“Н.Й.Вапцаров“ и ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ в новия физкултурен салон в двора на Езиковата. Проф. д-р Касабян е разгледал двете спортни съоръжения и коментира, че те са подходящи за подобно състезание. Двамата с кмета Денчо Бояджиев коментираха и състоянието на спортна зала „Абритус“, в която след приключване на ремонта ще може да се организират състезания и при по-големите възрастови групи. Г-н Бояджиев заяви категоричната позиция на новото общинско ръководство, че ремонтът на спортна зала „Абритус“ е сред приоритетите на управлението и ще се работи по възможността да приключи до края на 2020 г.

Проф. д-р Касабян подари на кмета издание на паметната книга „Българска спортна слава“ с автограф. Проф. Касабян е легенда в българския спорт. Бил е състезател по четири вида спорт – баскетбол, тенис на маса, тенис и бадминтон, като най-големите му успехи са в бадминтона – 11 пъти шампион при бадминтона – единично и по двойки. 9 пъти е носител на купата на България. Печелил е призове от международни турнири – лично и в двойка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *