Разград с четирима отличници във Военноморското училище

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе  гост на тържествената промоция на Випуск 2020 на Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров”- Варна. Четирима от отличените випускници на учебното заведение са от Разград. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Заради противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19 дипломите на 350-те завършващи се връчват на три церемонии днес и утре.

На тазвечершната церемония бе обявен само един от разградските призьори. Симон Руменов Русев е първенец на специалността „Корабоводене”, преди ВВМУ е завършил ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. Младежът отсъстваше от празничното събитие, тъй като е на плавателна практика. От началника на ВВМУ флотен адмирал проф.д.в. Боян Медникаров той получава икона на Св.Николай Чудотворец и предметна награда, предметна награда му предоставя и Банка ДСК, а от Община Разград получава – бронзов плакет със Златен Пегас и графика на разградския художник Красимир Харалампиев.

Останалите трима разградски отличници утре ще получат от Община Разград стъклени пана с български шевици. Памела Петкова Тоцева завършва „Мениджмънт на водния транспорт” с успех 5,94; Цветан Миленов Димов – „Логистика” с успех 5,15; а Георги Младенов Марков с успех 5,78 е първенец на специалността „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия” – задочно обучение.

Тържествената промоция се проведе в двора на ВВМУ”Н.Й.Вапцаров”-Варна. Сред официалните гости бяха и: вицеадмирал Митко Петев – военен представител на Началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и Военния комитет на ЕС, протойерей Живко Георгиев от Варненската и Великопреславска митрополия, офицери, представители на общини, от които са родом отличниците в различните специалности, близки на випускниците.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *