Разград се преклони пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Разград се преклони пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

С изпълнение на Химна на Република България от Младежкия духов оркестър към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Милен Бенков започна тържественото отбелязване на Деня на Ботев пред паметника на поета-революционер в Градския парк. В програмата участваха и ученици от СУ“Христо Ботев“-Разград, които изпълниха  стихове на Ботев и родолюбиви песни. С думи на почит пред делото на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и с изпълнение на една от емблематичните творби на поета „Патриот “ се обърна към уважилите деня Цветана Бенонова – главен експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“ в Община Разград.

Венци и цветя пред паметника поднесоха: ученици от СУ“Христо Ботев“, от името на Община Разград заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, областният управител Иван Борисов, представители на политически сили, институции и организации, граждани.

Голяма част от официалните лица, сред които и заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Руска Вътева, останаха пред паметника и докато звучаха сирените, по време на чието включване България притихва в почит пред героите, загинали за свободата и независимостта й.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *