Разград почита Ботев пред паметника в Градския парк

Община Разград кани жителите и гостите на Разград на 2 юни 2023 г., петък, от 11,30 ч. пред паметника на Христо Ботев в Градския парк в Разград за отбелязване на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Пред монумента на гениалния поет и революционер програма ще представят възпитаници на СУ“Христо Ботев“-Разград, след което признателни граждани и представители на институции и организации ще участват в ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ботев.

Два дни преди това пред паметника отново ще бъдат поставени цветя, тъй като там ще бъдат посрещнати участниците в 38-ия „Поход по пътя на четата на Таньо войвода“, организиран от Културно-просветно дружество “Родно Лудогорие“ със съдействието на Министерство на образованието и науката,кметствата и музеите по пътя на похода. В Разград походниците пристигат в 17,00 ч. на 31 май, сряда, пред паметника на Христо Ботев, където ще поднесат венци и цветя, а в 17,30 ч. ще бъдат на площад „Възраждане“, където ще се проведе преглед на маршовата и патриотична песен, ще бъдат поднесени и цветя пред Мавзолея-костница, както и на паметната плоча на Таньо войвода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *