Разград е домакин на две състезания по стрелба с лък днес и утре

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри 39-ия турнир по стрелба с лък „Купа Разград” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Състезанието се провежда в Комплекса по стрелба с лък в  Разград, в него участват 61 деца до 12 и до 15 години, сред тях и състезатели от Румъния. За същата възрастова група е и второто състезание през този уикенд – в неделя Разград е домакин и на Държавно първенство за деца, в което участват 70 състезатели.

В приветствието си заместник-кметът Добрин Добрев припомни, че комплексът за стрелба с лък бе първата спортна концесия в общината. „Радостен съм, че тя е успешна и съвместното ни сътрудничество е гладко. Благодаря на Красимир Дяков и на Клуба за стрелба с лък „Антибиотик” за дългите години неуморен труд, сили, енергия и средства, за се превърне съоръжението в най-добрата база с най-добрите условия за практикуване на този спорт” – каза г-н Добрев. На участниците заместник-кметът пожела много точни мишени и успех в състезанието.

Председателят на разградския клуб Красимир Дяков допълни, че благодарение на доброто сътрудничество с Община Разград турнирите в Разград са по-голям бюджет от подобни събития в други региони. „Купа Разград”, която се провежда под егидата на местната управа, е с награден фонд 2000 лв.

Сред официалните лица на откриването на събитието бяха двама президенти на федерации по стрелба с лък – на българската Атанас Темелков, който е родом от Разград, и на румънската Милан Гомел, както и експертът по спорт в отдел „Образование и спорт” в Община Разград Валери Бойчев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *