Разградски прокурор – с награда от конкурс в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе

Прокурорът от Районна прокуратура – Разград Десимира Недкова получи грамота за своя реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразената си подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Наградата й бе присъдена в тазгодишното издание на конкурса в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, който се организира от общината в Благоевград със съдействието на посолството на Италия от 2009 г. насам.

Целта на организаторите е да оценят приноса и да стимулират работата на професионалисти в сферата на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и полицаи, които защитават обществените интереси и авторитета на професията си.

Прокурор Десимира Недкова започва своя професионален път в Прокуратурата на Р. България през 2016 година, когато встъпва в длъжност като „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Разград. От 2018 година е преназначена на длъжността „прокурор“. По време на работата си тя се справя отлично със служебните си задължения, проявява висок професионализъм и активно участва в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.“, реализирана съвместно с Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката.

Грамотата бе връчена на прокурор Недкова на официална церемония пред колеги от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Разград Тихомир Тодоров, чието е и предложението за награждаването й.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *