Разградският музей представя възможностите за туризъм в Лудогорието на изложението „Ваканция & СПА“

Специалисти от Регионалния исторически музей в Разград представят възможностите за туризъм в Лудогорието на 39-то Международно туристическо изложение „Ваканция & СПА“. Това съобщават от пресцентъра на културната институция.

Тридневният форум в София с мото „Динамика и доверие – най-доброто от туристическата индустрия“ е под егидата на Министерството на туризма и събира над 250 изложители от 15 държави.

В първия ден от изложението – само за професионалисти – в залите на „Интер Експо Център“ са директорът на РИМ –Разград Таня Тодорова, ръководителят на отдел „Нова и най-нова история“ проф. д-р Росица Ангелова, главният екскурзовод Славяна Цонева и дизайнерът Михаил Маринов .

Вторият и третият ден са отворени за посетители. Днес и в следващите два дни пред всички тях музейните специалисти ще представят с рекламни материали и модерни аудиовизуални средства древния Абритус, стартиралата много успешно миналата година лятна образователна програма за деца и ученици от 1 до 7 клас от цялата страна „Един ден на Абритус“, къщите музеи „Станка и Никола Икономови“, „Анание Явашов“ и Етнографския музей с акцент върху бита и традициите на капанците, както и останалите, предлагани на територията на РИМ – Разград, туристически продукти. Всичко това – подчинено на идеята отишлите на изложението „Ваканция & СПА 2023“ да открият нови посоки, предложения и възможности за своята ваканция или пътуване.

На рекламния щанд на разградчани са и събития от културния календар на Община Разград: „Белите нощи на Разград“ – фестивал на материалното и нематериалното културно наследство и уникалните Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

„Не пропускаме шанса си на форум като този, който пък и открива сезона на туристическите събития в България за 2023 г., да рекламираме по най-добрия начин нашите обекти, както и столицата на Лудогорието като туристическа дестинация“, казва Таня Тодорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *