Разградската школа донесе първите медали за България от Световното първенство по борба за ветерани

Двама борци от разградската школа спечелиха първите два медала за България от Световното първенство по борба за ветерани, което се провежда в гръцкия град Лутраки през тази седмица.

Първият медал донесе Мехмед Кодаков. Той се състезава в категория до 100 кг. в дивизия В – за състезатели на възраст 41-45 години. В схватката за третото място на шампионата е победил борец от Украйна. Кодаков е роден в царкалоянското село Езерче, завършил е Спортното училище в Разград, треньор му е бил световният шампион Хасан Исаев. От повече то 20 години Мехмед Кодаков живее в Испания, където има школа по борба, но не губи връзката с родния край и обменя опит с разградския клуб „Лютви Ахмедов” – разградски борчета са били на лагер в Испания, а възпитаници на Кодаков идват на подготовка в Разград. Двамата синове на Кодаков, които също се занимават с борба, участваха в последното издание на турнира „Лютви Ахмедов” в Разград преди няколко седмици. Въпреки, че живее в Испания, за световния шампионат за ветерани Кодаков избрал да се състезава за България.

Ден след него на почетната стълбичка се качи и изпълнителният директор на СКБ”Лютви Ахмедов” Ремзи Реджеб. 53-годишният разградчанин е редовен участник в световните първенства за ветерани и има колекция от медали от тях. Тази година спечели четвъртия си сребърен медал, има и четири златни, както и един бронзов. На финала в четвъртък в категория до 62 кг. дивизия D бе победен от състезател от Русия. Ремзи Реджеб е общински съветник, председател на Постоянната комисия по младежта и спорта.

На Световното първенство за ветерани България участва с 14 представители, то завършва утре, засега няма други медали освен тези на Ремзи Реджеб и Мехмед Кодаков.

Снимки: www.7sport.net и Фейсбук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *