Разговор по месинджър – алиби на обвинения за блудството край супермаркет

Разградският окръжен съд остави без уважение частния протест на прокуратурата за изменение на взетата от Районен съд Разград мярка за процесуална принуда „домашен арест” в най-тежката „задържане под стража” спрямо Иван И. Това съобщават от пресцентъра на съд.

Мъжът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Разград, за това, че около 19.30 часа на 27 януари 2020 г. в Разград, чрез употреба на сила е извършил блудствени действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на пълнолетно лице.

За тежкото умишлено престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години.

Защитата на обвиняемия пледира, че не е налице обосновано предположение, че именно Иван е автор на това престъпление като довод изтъкна, че по времето, в което са извършени блудствените действия, обвиняемият е комуникирал по месинджър.

Въззивният съд счете, че от събраните по делото материали може да се направи обосновано предположение, че Иван И. е съпричастен към повдигнатото обвинение. С оглед обстоятелството, че обвиняемият е осъждан условно и настоящото деяние се явява в изпитателен срок, е налице и реална опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Съдебният състав прецени, че най-адекватната мярка за процесуална принуда се явява втората по тежест – „домашен арест”, каквато мярка е взел и Районен съд Разград.

Определението не подлежи на обжалване или протест.

 

2 Replies to “Разговор по месинджър – алиби на обвинения за блудството край супермаркет”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *