Първолаци показаха на родителите си какво са научили в училище с игри на „Абритус”

Незабравим празник организираха Йорданка Гатева и Айлин Караахмед за своите ученици от I „а” клас ОУ”Никола Икономов”-Разград.

Сред тайнството на древността в комплекс “Абритус” децата, влезли в ролите на Малки сови, се потопиха и в магията на една необятна страна – Букволандия, за да открият мъдростта на буквите, думите, изреченията и текстовете.

Първокласниците получиха писмо от Совата, която им даде заряд за екипност, знание и упоритост. Децата и техните родители, разпределени в цветни отбори, се потопиха в лабиринт от предизвикателства в търсене на буквени съкровища, с които съставяха максимален брой думи, изречения и диктовки. Показаха колко много са научили в училище и колко бързо се справят с текстови задачи.

Подпомагани от своите майки и татковци, малчуганите четоха с разбиране – ключ към изграждането на всички компетентности в училище и живота.

Празникът завърши с почерпка – Малките сови хапнаха торта – награда за старанието и успехите им, получиха и подаръци – книгоразделители – напомняне веднъж научили се да четат, да продължат да го правят.

Тържеството събра много гости, уважи го и директорът на ОУ”Никола Икономов” Димитър Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *