Първи поздрави за новия областен управител от общината

Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещнаха с областния управител Иван Борисов, който встъпи в длъжност днес. Те пожелаха успешна работа на г-н Борисов на новия пост. Това събощават от пресслужбата на местната управа.

По-рано сутринта заместник-кметът Добрин Добрев се срещна с г-н Борисов и на предишното му работно място – ОП„Паркстрой“, където той получи поздравления и от колектива на общинското предприятие. Г-н Борисов представи на заместник-кмета Добрин Добрев състоянието на предприятието и предвидените в краткосрочен план дейности. Предстои лятно зацветяване на градинките в Разград с близо 70 000 стръка цветя. В момента се извършва косене на зелените площи в областния град, за това бяха назначени допълнително 4 човека, които се отказаха и бяха извършени нови назначения от днес. От 1 юни пък предстои ангажиране на още няколко човека по временната заетост. Поради метеорологичните  условия и интензивния растеж на растителността е създадена организация при необходимост да се извършва косене на зелените площи и в почивните дни. На 22 и 23 май работници от ОП“Паркстрой“ ще косят в жк „Орел“ и в Градския парк, където в понеделник бяха окосени част от площите.

Заместник-кметът Добрин Добрев заедно с Бонка Цакова, която ще изпълнява функциите на директор на ОП“Паркстрой“, докато Иван Борисов е областен управител, и със заместник-директора на предприятието Николай Борисов извършиха оглед на детски площадки в жк „Васил Левски“ и в района на блоковете „Морави“, за които чрез социалните мрежи и от сигнали на граждани е получена информация, че съоръженията са увредени. Част от съоръженията са амортизирани и ще се извърши подмяна, по други ще се извършат ремонтни дейности.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *