Пускат пързалката пробно днес само за деца, а утре – официално за всички

Приключва монтажът на ледената пързалка – подарък от Община Разград за жителите и гостите на града за Коледните и Новогодишни празници – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Тя се намира на площада пред Общинския културен център, инсталирането й продължи няколко дни, само технологичното време за получаване на леда с необходимото между 8 и 10-сантиметрото ледено покритие е над 24 часа. За монтажа и организацията на дейността на пързалката съдействие оказаха от: РД“Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград, ОП“Паркстрой“ и ОП“Ремонтстрой“. Официалният старт на работата на пързалката е от 13,00 ч. на 1 януари 2022 г., събота, но при интерес още днес, 31 декември, след 14,00 ч. ще бъдат допуснати деца за пробно пързаляне.

Пързалката ще е с работно време от 10,00 до 22,00 ч. всеки ден в продължение на 2 месеца. Осигурено е допълнително осветление от два 400-ватови прожектора, а през нощта съоръжението ще се охранява.

Пързалката предлага и възможност за поставяне на рекламни винили с представяне на разградски фирми, това се извършва съобразно Наредба №13 за рекламната дейност на територията на Община Разград.

Ползването на пързалката с размери 22,5/15 м. ще е безплатно за посетителите. Всяка сесия ще е по 30 минути, като на леда едновременно ще бъдат пускани до 20 човека. Преди да стъпят там, на обособен пункт до фургон за съхранение на допълнителните атрибути те ще получат кънки със своя номер, от фирма „Турист Трейн ЕУ“ са осигурени кънки с номера от 27 до 47. Инструктор ще напътства посетителите на ледената пързалка как да я използват, ще съдейства и общински служител, също обучен предварително.

Община Разград призовава посетителите на ледената пързалка да я използват внимателно и да се съобразяват с указанията от инструкторите, за да е безопасно за тях и околните ползването на пързалката, да е удоволствие и приятно занимание в свободното време.

Безплатната ледена пързалка е част от празничните мероприятия в програмата на Община Разград за Коледните и Новогодишни празници. Сред тях е обновената коледна украса, елементи от която има и в кварталите на града. Припомняме, че заради противоепидемичните мерки в новогодишната нощ общоградско тържество и заря на площада няма да има.

Ръководството на Община Разград пожелава на жителите и гостите на общината весело посрещане на Новата година, 2022-ра да е здрава и успешна за всички добри начинания!

Още снимки вижте ТУК.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *