Протест затваря пътя за Търговище в събота около обяд

ремонт

Граждански протест ще затвори на 2 октомври пътя Разград – Търговище – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Кръговото кръстовище на село Трапище ще бъде блокирано за движение между 11.00 и 12.00 часа в съботния ден.

С коментар по повод протеста излязоха от Областна администрация. Ето текста:

“Във връзка с обявения за утре на кръговото кръстовище до с. Трапище граждански протест областният управител Иван Борисов уточнява, че не е в него причината за забавянето на спешния временен ремонт на участъка републикански път II-51 Дралфа – Чудомир – Лозница – републикански път I-2 Русе – Варна.

По искане на Борисов Министерски съвет отпусна необходимите за този спешен ремонт  317 269, 20 лв. с ДДС. Не е стартирала обаче процедурата по пряко финансиране от АПИ. Областният управител е изпратил официално писмено запитване до МРРБ какви са причините за забавянето. Очаква се отговорът на ведомството.

„Ще направя всичко възможно в рамките на правомощията си този ремонт да бъде извършен, защото лично се убедих, че въпросния път е в лошо състояние. Още повече, той е от изключително значение за местните хора, за социалното и икономическо развитие на района“, заяви областният управител.”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *