Протестът на ново място посъбра послания от по-смели разградчани

Разградският протест се възроди в предишните размери – броят на участниците достигна 6, но имаше няколко нововъведения. Първо бе на по-оживено място – до паметника на Майстор Манол. Второ имаше голям лист за послания до премиера и трето – бе озвучен от половинчасов микс от някои от публичните или излезлите като СРС пословични слова на премиера Бойко Борисов. Компилацията бе събрал и монтирал последователно един от участниците в протеста.

Протестът бе организиран отново от представители на партия „Възраждане”, които близо 2 седмици подред организираха подобни събития, но впоследствие ги прекратиха, тъй като бяха в камерен състав.

Днес имаше хора, които спираха край плаката и тонколоната, някои пожелаваха успех, по-смелите хващаха маркера и пишеха послания, а други твърдяха, че са от „доволните” и бързо подминаваха. Сред посланията, събрани върху белия лист, имаше популярни от протестите в цялата страна, но имаше и оригинални като това на разградския поет с китара Чарли: „Уважаеми г-н Борисов, пазете живота на хората! Облекчете душата и съвестта си! Довиждане!”.

За пръв път протестът бе и със семпла охрана, само двама полицаи наглеждаха протестиращите.

Активистите на „Възраждане” обмислят и през следващата седмица да организират протести, но все още обмислят тяхната форма на провеждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *