Пропадания в Кубрат бавят ремонта на пътя за Русе

Довършителните строителни дейности по пътя Кубрат – Русе, които създават затруднения за движението на моторни превозни средства, ще бъдат приключени възможно най-бързо, а трафикът – нормализиран. Това обяви областният управител Иван Борисов, след проведена днес работна среща в Кубрат, в която са участвали още кметът на общината Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, представители на фирмата изпълнител ДЗЗД „Кубрат“ и на АПИ. За събитието събощават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

„Приоритетно ще бъде завършена асфалтовата настилка по околовръстния път, която създава най-много затруднения на гражданите и гостите на Кубрат“, обясни Иван Борисов.

Очаква се до края на днешния ден да приключи видеобследването на тръбите, поставени в канализацията на реновирания път. То се е наложило заради пропадания в някои участъци на трасето. Въз основа на резултатите от проучването в началото на следващата седмица на среща между възложителя АПИ, проектанта „Трафик холдинг“ ЕООД Аксаково и изпълнителя ДЗЗД „Кубрат“ ще бъде взето решение по какъв начин да бъдат отстранени проблемите. Това също ще стане по възможно най-бързия начин.

Проектът за основен ремонт на дългия близо 47 км участък е на обща стойност над 45 милиона лв. Основната част от средствата са отпуснати от ОП „Региони в растеж“ и Европейския фонд за регионално развитие. Разработката включва пълна подмяна на пътната настилка, изграждане на отводнителни съоръжения, вертикална и хоризонтална маркировка.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *