Прокуратурата разследва бизнесмен от Цар Калоян, не плащал осигуровки на работниците си, имал и нелегален магазин за хранителни стоки

Прокуратура

Досъдебно производство по чл. 255б, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс във връзка с укриване на значителни осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване и за здравно осигуряване в големи размери ръководи Окръжна прокуратура – Разград. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Във връзка с разследването на случая, са извършени претърсвания и изземвания от имот в град Цар Калоян, собственост на 54-годишен мъж. На място са установени работници, за които не били заплащани осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване и за здравно осигуряване. Открити били и действащ нелегален магазин за хранителни стоки, иззети били 90 л. акцизна стока без бандерол – алкохол, както и 10 куб.м дървесина без съответните марки, удостоверяващи нейния произход.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Разград, като се събират и проверяват доказателства за съпричастни към извършените престъпления лица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *