Прокуратурата обяви ученически конкурс за есе по мисъл на Кант

Прокуратурата в град Разград обявява конкурс за ученическо есе на тема: „Човек е свободен само тогава, когато не му се налага да се подчинява на никого, освен на закона“ /Имануел Кант/. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Начинанието е по повод Деня на Българската Конституция – 16 април и е част от традиционната кампания „Ден на отворените врати“. През тази година тя се провежда под надслов „Открито за съдебната власт“.

В конкурса могат да се включат ученици от 8 до 12 клас от всички училища на територията на област Разград. Всеки участник има право да участва с едно есе с обем до 3 страници.

Заедно с творбите си участниците следва да предоставят и информация за себе си: три имена, клас и наименование на училището, в което учат. Необходимо е също са посочат контакти за обратна връзка  – телефонен номер и електронен адрес на участника.

Есетата трябва да бъдат изпратени в срок до 13 април 2022 г. на електронна поща: op@rz.prb.bg или rprazgrad@rz.prb.bg.

Жури от трима прокурори ще определи победителите в конкурса, които ще бъдат наградени на 14 април по време на среща – дискусия на прокурори от съдебния район с ученици. Най-добрите творби ще бъдат публикувани на сайта на Окръжна прокуратура – Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *