Проверки по пътищата: един дрогиран шофьор, двама – с нерегистрирани електрически мотопеди

Пътна полиция

Трима нарушители са засекли през последните дни по пътищата служителите на реда от Разградско. Единият карал дрогиран, а другите двама били с нерегистрирани скутери.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че лек автомобил „Ауди А4“ е спрян за полицейска проверка късно вечерта на 2 септември в град Кубрат. В хода на предприетите контролни действия е установено, че 23-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамини и метамфетамини. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е образувано бързо производство.

Електрически двуколесен мотопед „Харлей Х2“, управляван от 58-годишен мъж, е спрян за проверка на 3 септември в град Завет. Автоконтрольорите установили, че мотопедът с мощност на двигателя 1500W не е регистриран по надлежния ред, съгласно чл.140, ал.1 от Закона за движение по пътищата. Започнало е бързо производство.

Електрически двуколесен мотопед е спрян и по пътя между селата Богданци и Ножарово около 22.50 часа на 2 септември. В хода на проверката е установено, че 16-годишният водач от село Владимировци е неправоспособен, а превозното средство с мощност на двигателя 1500 W не е регистрирано по надлежния ред. Започната е проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *