При спецоперацията разкриха крадла от селски магазин и 7 случая на крадени дърва

Четири досъдебни, две бързи производства и две проверки са образувани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Завет и селата Брестовене, Острово и Севар под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Установен е извършителят на кражба от търговски обект в село Веселец – 22-годишна жена от селото. В хода на операцията са разкрити 7 случая на крадени дърва. При извършените претърсвания от имотите на нарушителите са иззети над 40 кубика складирани дърва от вида „цер“ без задължителна горска марка и придружаващи документи. На един от адресите в село Острово, освен на незаконна дървесина, разследващите се натъкнали и на неправомерно свързване към водопреносната мрежа. Девет престъпления са разкрити в хода на спецоперацията.

Пет контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните артерии със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършваха проверки на сечища, складови бази и цехове за преработка на дървен материал.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 417 лица и 274 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 62 фиша и 20 акта. Задържано в РУ-Кубрат е едно лице – извършител на побой, причинил средна телесна повреда на 23-годишен мъж от Варна. Връчени са 2 електронни фиша.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *