Приключи ремонтът на алеите в Градския парк

В навечерието на Първи юни – Денят на детето – завърши ремонтът на едно от любимите за малките и по-големи жители на Разград място за отмора – Градският парк – и още от вчера деца и родители отново могат да се разхождат под приятната сянка на парковите дървета.

Ремонтът приключи в предварително обявени срок –  уточни заместник-кметът Добрин Добрев. По алеи с дължина 5 км. бе подменено асфалтовото покритие, последна бе асфалтирана главната алея в парка и дори вчера на нея се случи първото масово събитие – посрещането на участниците в 38-ия Поход по стъпките на Таньо войвода. Официалното откриване на обновения парк обаче ще се извърши на 17 юни – денят, в който в парка ще се проведе вече традиционният фестивал „Читалищата – живото наследство на България“.

Заместник-кметът Добрин Добрев допълни, че дотогава по алеите на парка ще бъдат поставени 16 нови пейки, както и 36-те ремонтирани пейки, които до преди ремонта се използваха от гражданите. Ремонтът на пейките е извършен от Общинско предприятие „Паркстрой“. Ще бъдат поставени и 50 нови кошчета за смет. Предстои и в района на Ронда да се поставят кашпи-пейки от типа ин-ян, една част от които е с цветя, а другата се използва за сядане.

Припомняме, че ремонтът на алеите в парка бе извършен в изпълнение на договор, сключен с фирма „Строймонтаж“ по обществена поръчка с предмет „Рехабилитация на Северен градски парк – гр. Разград – алейна мрежа”. На по-късен етап през годината в парка ще бъдат изградени и две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на Градския парк.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *