Премиерът Борисов с двама министри и депутат посети Разград и Исперих

Премиерът на Република България Бойко Борисов заедно с двама министри и един депутат посети Разград и Исперих днес, визитата му не бе оповестена предварително, а информация за нея и националните и регионалните медии можеха да черпят единствено от премиерската Фейсбук страница.

В Исперих Борисов се срещна с доскорошния управител на МБАЛ-Исперих д-р Абдуллах Заргар. „Той има голям принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря и на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар.” – заяви Борисов на Фейсбук страницата си.

Припомняме, че д-р Заргар преди дни получи удостоверението си за български гражданин. Това стана благодарение на обществен и медиен натиск, тъй като след влизане в сила на законово изменение чужд гражданин не можe да управлява публично дружество. Д-р Заргар е подал заявление за българско гражданство през 2016 г., но е получил отказ от правосъдното министерство заради стара присъда, по която е била изтекла давност.

След Исперих заедно с финансовия министър Кирил Ананиев, здравния министър д-р Костадин Ангелов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, народния представител Десислава Атанасова и областния управител Гюнай Хюсмен, премиерът Борисов се появи в новостроящата се църква „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител”. Там ги очакваха Русенският митрополит Наум и архиерейският наместник отец Георги. „100 000 лева осигурихме за доизграждането на новия храм “Свети Цар Борис-Михаил Покръстител” в Разград. Строителството на църквата започна през 2013 година с личната благословия на Патриарх Неофит и със средствата на многобройни дарители. 140 години в Разград не е строена църква, но скоро градът ще има своя нов православен храм. Ще продължим да отделяме средства за реставрация и изграждането на храмове, свързани с всички вероизповедания и във всички краища на България.” – похвали се премиерът в социалната мрежа.

Последният обект от неговата втора за мандата визита в региона бе джамията „Магбул Ибрахим паша”, която в момента се ремонтира. „По едно и също време в Разград се изгражда църквата “Свети Цар Борис-Михаил Покръстител” и се реставрира джамията “Макбул Ибрахим паша“. Винаги сме подкрепяли всички вероизповедания. Така се постига етническа толерантност. Това е и гаранцията, че “Възродителният процес” никога няма да се повтори. Хората тук обаче още помнят мрачните събития. Нека го помнят и коалиционните партньори от БСП и ДПС. ДПС в устава си би трябвало да имат клауза за недопускане на коалиция с наследниците на БКП, но това си е тяхно решение. Не сме спирали да помагаме на област Разград през целия си управленски мандат, включително и на населените места, където кметовете не са от ГЕРБ. Инвестирали сме близо 80 млн. лв. в пътищата от републиканската мрежа. Над 5 млн. лв. са изплатени по линия на социално-икономически мерки, като с това са съхранени близо 2 хил. работни места. Това е нашата политика – работа, работа, работа и показване на направеното.” – бе премиерският коментар във Фейсбук.

След Разград визитата му в Североизточна България продължи с Добрич.

Снимки: Фейсбук страница на Бойко Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *