През април – частичен ремонт на пътя Разград – Исперих

АПИ

През април e предвидено извършването на частичен ремонт на 18 км от третокласния път III-205 Разград – Исперих, в участъка Разград – Ясеновец – Малко Йонково. Това съобщават от пресслужбата на Агенция „Пътна инфраструктура“ без да уточняват стойността на ремонта, неговата продължителност, както и дали по време на извършването му ще наложи временно спиране на движението и въвеждане на обходни маршрути.

По данни на АПИ трасето е най-прекият маршрут между Разград и Исперих и е основна пътна връзка за селата Ясеновец, Малко Йонково, Лудогорци и Голям Поровец с областния център Разград и град Исперих, както и за населените места Свещари, Иван Шишманово и Веселец.

По третокласния път преминава и интензивен тежкотоварен трафик от кариерата за каолин край гр. Сеново, а през активния земеделски сезон и от селскостопански машини.

Планираните ремонтни дейности включват възстановяване на компрометираните участъци от пътната настилка, а след това и полагане на нова хоризонтална маркировка. Целта е да се подобри технико-експлоатационните характеристики на пътя и да се повиши безопасността на движение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *