Празник и за 36-те кръщелници на Кмета – подаръци за ЧРД

И тази година заради противоепидемичните мерки кръщелниците на Кмета на Разград получиха своите подаръци от градоначалника по домовете си, а не на весело парти, каквато бе традицията, откак се реализира идеята всички деца, родени на Деня на Разград 28 януари, да стават кръщелници на Кмета, докато навършат пълнолетие. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Служители на отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности” в Община Разград се свързаха с родителите на 36-те деца и ги посетиха в удобно за тях време днес или в предходните дни, за да им връчат подаръците. Децата, родени на 28 януари, са 30, но подаръците за 36, тъй като от няколко години кръщелници на Кмета са и тризнаците от две разградски семейства.

Подаръците за децата са съобразени с тяхната възраст, интереси и желания.

Поздрави от Кмета Денчо Бояджиев и подаръци за двойния празник – на града и рождения си ден получиха:  Мерлин Мустафа – на 18 г.; Иван Радев и Христина Йорданова – на 17 г.; Зорница Тодорова – на 16 г.; Цветилена Паскалева – на 15 г.;  Ферихан Рамадан – на 14 г.; Цветомира Аладжова – на 12 г.; Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева – на 11 г.; близнаците Толга и Корай Хасанови – на 10 г.; Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева – на 9 г.; Цветелина Сашева и Илиян Славов – на 8 г.; Селин Самиева, Симеон Пеев, Десислав Вълков и  Моника Николаева – на 7 г.; Симай Кадирова – на 6г.; Ефе Вергилов, близначките Емма и Мария Тоневи – на 3 г.; Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова – на 2 г.;  Селин Фетова и Ерин Асан – на 1 г., както и 9-годишните тризнаци: Александър, Николай и Теодора Василеви и Диляна, Калина и Теодора Терзиеви.

Подаръците зарадваха рождениците, а и те, и родителите им си пожелаха следващата година обстановката да позволява да празнуват заедно на парти за кръщелниците и да си получат подаръците лично от Кмета.

Към този момент няма информация дали към веселата компания от рожденици на 28 януари са се присъединили още деца. Регламентираният срок родителите с адресна регистрация в община Разград да подадат информация за родени на тази дата деца е седемдневен. Традиционно първият подарък от Кмета за новородените кръщелници е бебешка количка.

Още снимки вижте ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *