Празник в общината с децата, родени с подкрепата на общинския фонд “Ин витро”

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев честити Деня на детето – Първи юни на децата, родени с финансовата подкрепа на общинския фонд Ин витро. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

След две години пандемия това отново се случи на парти за най-чаканите от техните родители малчугани. В предходните две години децата получаваха подаръците си от Общината по домовете си.

Днес за тях имаше торта с първоюнски мотиви и още сладки и солени вкуснотии. От Кмета Денчо Бояджиев всяко от присъстващите деца получи ваучер за покупка от магазин „Смехоран“, откъдето ще може да си избере подаръка за Първи юни. Родителите на отсъстващите деца ще получат ваучерите допълнително.

Г-н Бояджиев пожела на малчуганите да са здрави, да растат щастливи и обичани, много да радват своите родители, баби и дядовци.

На празничното събитие присъства и заместник-кметът Хабибе Расим, която е председател на постоянната комисия, която взема решение за подпомагане на кандидатстващите двойки, които са подали необходимите документи съобразно Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Разград.

Припомняме, че Общинската Програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми се реализира в Разград от 2012 г., като с нейната подкрепа вече са родени 19 деца. Най-голямо от тях е на 8 години, а най-малките са две момченца-близначета, които се родиха в края на месец май 2022 г.

За настоящата 2022 г. в бюджета на Община Разград са предвидени 50 000 лв. за подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми. Според Правилника за финансово подпомагане, който е публикуван на сайта на Община Разград в рубрика Общински съвет – „Правилници“ и в рубрика „Здравеопазване“, се отпускат средства в размер на реално направените разходи, но не повече от 2500,00 лева на двойка, семейство или лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *