Правнучката на Лютфи Ахмедов дебютира с медал за клуба с името на дядо й, Фатме Шабан стана шампионка без да даде точка на съперничките си

С четири медала, два от които златни, се завърнаха от участие в Държавно лично първенство  по борба за момичета и кадетки в Горна Оряховица ученичките на Спортно училище-Разград и състезателки на СК по борба „Лютфи Ахмедов“. Отборът от 5 момичета и кадетки бе воден от треньорите Дениз Хамид и Нермидин Якуб. В надпреварата на 14 февруари участваха над 130 състезателки от цялата страна.

Безапелационен златен медал спечели в категория до 53 кг. спортистката на Област Разград за 2020 г. Фатме Шабан. Тя записа четири победи в четири срещи, без загубена точка. Шампионка на България бе наградена и с купа за най-резултатен състезател на Държавното Първенство.

Най-високо на почетната стълбичка се качи и Назлъ Салимова. Тя се състезава в категория до 40 кг. при кадетките, в категорията й конкуренцията бе сериозна, но златният медал бе спечелен от състезателката от разградския клуб.

Изключителен дебют при момичетата направи правнучката на покойния Световен Шампион по свободна борба Лютфи Ахмедов. 13-годишната състезателка Ягмур Шен бе най-малката участничка. След 2 победи и  много оспорвана финална среща остана тя извоюва сребърен медал при 50-килограмовите момичета.

С бронзово отличие при 49-килограмовите кадетки сред 9 състезателки се окичи Тюлин Али, която записа отлични 3 победи и 1 загуба.

СК по борба „Лютфи Ахмедов“ имаше представител и в съдийската колегия. Съдия по време на първенството бе Дениз Хамид, който е и личен треньор на Фатме Шабан.

Лудогорието пък може да се похвали с още два медала от това първенство. Те са за Спортен клуб по борба „Кубадън”.

Мелис Мехмедова е шампионка в категория 70 кг, а Севил Зекерие е с бронзово отличие в кат. 62 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *