По 30 кандидати за едно депутатско място от Разградски регион

121 са кандидатите за народни представители в Разградски регион. Това стана ясно след изтичане на крайния срок за регистрации в Районната избирателна комисия днес.

Днес са се регистрирали последните три листи. Първи в РИК са се явили от ВМРО-БНД. Листата им е четиричленна, изцяло от мъже. Води я Цветелин Радулов, след него са Богомил Величков, Ростислав Касабов и Николай Петров.

Днес се регистрира и една мъжка листа, но от 8 кандидати – на Демократична България-Обединение. Тя се води от Ивайло Мирчев, след него са: Огнян Обрешков, Нихат Расим, Георги Игнатов, Мирослав Цанев, Рейхан Хюсеин, Дамян Милев и Деян Пейчев.

Последната регистрация е на коалиция „Справедлива България. Листата е четиричленна, води се от Елена Нонева, следвана от: Владо Илиев, Стефан Кехайов и Койчо Койчев.

С последните регистрации общо регистрираните листа стават 28, тоест само една партия не е представила листа за Разградски регион – Единна народна партия.

Кандидатите са с 1 по-малко от изборите миналия ноември, което означава, че отново по 30 човека се борят за всяко от четирите депутатски места в региона. Жените в листите са 33, което е 28% от всички кандидати. Една от листите е изцяло женска, „Атака” е с две жени в двучленна листа. Мнозинство са дамите и в партия „Единство” 2:1, както и в КОД 3:1. Изцяло мъжки пък са листите на: Демократична България, ВМРО-БНД, Глас Народен, БНО, МИР, България на труда и разума, Коалиция за теб България, Пряка демокрация, БНС Нова демокрация, Правото, Движение на непартийните кандидати.

Четири политически сили са с пълни листи от по осем кандидати: ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и Демократична България, а една – Пряка демокрация – е с един кандидат. Най-мното са четиричленните листи – 7, 6 са двучленните, 4 – тричленните, а с по 5, 6 и 7 кандидати са по две партии.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *