По 30 кандидати за депутатско място

Общо 120 са кандидатите за депутати, регистрирани в РИК-Разград, които ще се борят за 4 депутатски места, тоест по 30 човека ще се борят за едно място.

Това става ясно от информация, обявена от говорителя на РИК Юмгюл Ахмедова.

Политическите сили, които са внесли кандидат-депутатски листи, са повече от последния вот на 11 юли. Тогава бяха 22, сега са 27. Както и за изборите през лятото, само една от регистрираните в ЦИК политически формации не е издигнала листа за Разградски регион. Този път това е БЗНС.

Две от политическите сили са с едночленни листи, четири – с по двама кандидати, 4 – с по трима, 5 – с по четирима, 5 – с по петима, 1 – с шестима, 1 – със седем и 5 с по осем човека.

Политическите формации, които са се регистрирали днес, са 8.

Първи в РИК са се явили от партия „Русофили за възраждане на Отечеството”. Водач на тяхната листа е Асен Денков Асенов, следват Радко Любенов Ханджиев, Иван Колев Герджиков и Безат Безат Ахмед.

Петчленна листа е регистрирана в РИК от ВМРО-Българско национално движение. Неин водач е Андрей Петков Андреев, който на предишните избори бе водач на „Глас Народен”, втори е Георги Евгениев Драганов, следват: Ростислав Христов Касабов, Веселин Русев Спасов и Росица Николова Николова.

Както по-рано съобщихме, пълна листа регистрираха в РИК от БСП. Водач на листата е Елка Александрова Неделчева, следват: Денчо Стоянов Бояджиев, Станислава Веселинова Русева, Димитър Павлов Ганчев, Милена Георгиева Няголова, Цветелина Валериевна Кожанова-Енчева, Ивайло Георгиев Димитров и Милен Христов Христов.

Листа от един кандидат е регистрира в РИК-Разград от партия „Български съюз за директна демокрация“, това е Тони Димитров Баджаров.

Българска прогресивна партия е регистрирала листа от двама кандидати, и двамата с предишни номинации от БСП. Водач е Доротея Георгиева Георгиева, а втори е бившият депутат от БСП Мартин Стефанов Обрешков.

Партията на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната” е регистрирала петчленна листа днес. Водач е Марин Шишев Шишев, Цветомир Иванов Цанков, Пламен Станчев Якимов, Галя Григорова Ралева, Николай Светославов Петров.

Както по-рано съобщихме ИТН регистрира седемчленна листа. Неин водач е Ива Митева Йорданова-Рупчева, следват Драгомир Стефанов Петров, Мария Григорова Господинова, Мартин Василев Капралов, Ромина Иванилова Първанова, Нина Василева Тодорова и Ирена Красимирова Колева.

Последната регистрирана листа е на „Демократична България-Обединение”. Тя се води от Мирослав Тодоров Грънчаров, следват: Милен Йоргов Минчев, Нихат Ахмед Расим, Огнян Досев Обрешков, Деян Павлов Коларов, Юнуз Ахмед Хаккъ, Дамян Василев Милев и Деян Росенов Пейчев.

Само ден след като се регистрира един от кандидатите за депутати е подал заявление за заличаване от листата на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС „Радикали“ и БНДС „Целокупна България“. На мястото на Ангел Асенов Майсторски ще бъде предложен друг кандидат в законовия срок са уверили от коалицията, затова общият брой на кандидат-депутатите остава 120 –  обясниха от РИК.

Оттам съобщават още, че следва да бъде извършена проверка дали кандидатите отговарят на изискванията на Изборния кодекс и респективно на Конституцията.
135 444 са хората в област Разград с право на глас на изборите на 14 ноември. По предварителни избирателни списъци по общини са както следва: 11373 – Завет, 26885 – Исперих, 18922 – Кубрат, 10366 – Лозница, 52443-Разград, 9186 – Самуил и 6269 – Цар Калоян.
На територията на 18 Многомандатен избирателен район – Разградски до момента са образувани 193 на брой секции, като членовете, които ще бъдат ангажирани в тях са 1623. Предстои до четвъртък включително да пристигнат документите от страна на общините за проведените консултации, а срока за назначаване съставите на секционни избирателни комисии е до 19 октомври.

Впоследствие ще бъдат разкрити секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в местата за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода и за задържане, също и такива, които да обслужват хора с увреждания и карантинирани лица с COVID-19.
До 30 октомври е срокът за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия. Същият е срокът и за подаване на документи за гласуване по настоящия адрес.

Най-вероятно отново ще бъде организирано демонстрационно пробно гласуване със специализирано устройство за машинно гласуване, на което е инсталирана демо версия за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители, насрочени на 14 ноември, като идеята е то да обхване повече населени места в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *