По 10 нарушения в час засекли миналата седмица пътните полицаи в Разградско

Пътна полиция

1604 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 8 до 14 август 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Това прави по 9,55 нарушения на час.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 126 фиша и 56 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

6732 достигна броят на проверените превозни средства при специализираната полицейска операция по безопасност на движението, разпоредена първоначално от 7 до 24 юли и впоследствие удължена. Установени са 35 водача, употребили алкохол, при 17 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 18 шофьора са хванати зад волана след употреба на наркотични вещества. Издадени са 46 предупредителни протокола, а за неправилно паркиране са глобени 201 водача. 21 от проверените шофьори са били неправоспособни. Засечените нарушения на скоростните режими са 3877. В хода на полицейската операция са връчени 124 електронни фиша.

От 8 до 14 август се проведе операция „Скорост“ по линия на ROADPOL. Установени са 645 нарушения на скоростните режими, от които 416 в населени места.

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *