Почистват коритото на Лома, излизат сметища

Напредват дейностите по почистване на коритото на река Бели Лом в участъка от моста на автогарата до моста на ОМV в Разград. Това установи проверка на място на заместник-кмета Добрин Добрев – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Към финализиране е почистването в този участък на голямото кюне (по-широката част от канала за движение на водата). От днес работници от Общинско предприятие „Паркстрой“ експериментално почистват и натрупаните наноси в малкото кюне. Това се извършва механично с  багер кофа на бобката на предприятието.

Търсят се решения и за последващи етапи от почистването на коритото – на дърветата след моста на автогарата до моста в края на града в посока шуменската бензиностанция.

Дейностите по почистване на реката се извършват поетапно и изцяло със собствени бюджетни средства от бюджета на ОП“Паркстрой“ и от служители на общинската структура.

При почистването от литораслата растителност в по-високата част на коритото са установени множество нерегламентирани сметища, които също се почистват от работниците на ОП“Паркстрой“. В тази връзка ръководството на Община Разград призовава гражданите да са по-отговорни по отношение на опазването на чистотата в населеното място, като изхвърлят отпадъците на регламентираните за това места.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *