Потече вода от чешмите на гробищата

Служители на ОП“Ремонтстрой“ отстраниха авария във водоснабдителната система в Гробищния парк в Разград. Това стана след посещение в края на миналата седмица на заместник-кмета Мирослав Грънчаров и директора на ОП“Ремонтстрой“ Петър Петров по сигнал на директора на ОП“Обреден дом“ Борислава Касабова – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Проверката установи, че от близо година след авария функционира само една от чешмите в началото на гробищата, а това създава неудобства на гражданите, затруднява и дейността на работещите в Гробищния парк.

След извършения оглед още на следващия ден бе направен байпас на мястото, където е имало течове от тръбите и водоподаването бе възстановено към 4 чешми, предстои пускането на водата и в петата чешма, която се намира в посока към най-новите парцели в Гробищния парк. Надявам се, че няма да има злоупотреби от посетители при използването на чешмите, каквито случаи  служители в „Обреден дом“ са установявали в предишни периоди – заяви директорът на предприятието Борислава Касабова.

Днес заместник-кметът Мирослав Грънчаров инспектира извършения ремонт и уточни, че служителите в „Ремонтстрой“ имат и още един ангажимент към този обект – да поставят метална врата в най-новата част на гробищата.

Борислава Касабова сподели, че среща затруднения с окосяването на голямата площ на Гробищния парк. Предприятието има 3 косачки, но служителите, които са ангажирани с тази дейност, извършват и други дейности, свързани с погребалните ритуали, затова не се коси непрекъснато и част от площта на гробищата предстои да бъде окосена.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *