Помощник-капитан на кораб води листата на „Възраждане” в Разград, ще се борят за първи мандат

Партия „Възраждане” първа в Лудогорието представи кандидат-депутатската си листа за парламентарните избори на 2 април. Тя е петчленна и за разлика от предходния вот е от хора, свързани с региона. Листата представи областният лидер на политическата сила и водач на листата Ивайло Хъневски.

Той е завършил “Корабоводене” във ВВМУ  “Никола Вапцаров”, работи  като помощник-капитан, родом е от Разград.

Втори в листата е Станислав Ангелов, той е завършил “Международен бизнес,финанси и икономика” в Манчестър, има магистратура по счетоводство и финанси, развива се професионално в тази сфера, работи в Люксембург.

Венцислав Ангелов е трети в листата, той е завършил туристически мениджмънт в българо-холандски колеж и работи като предприемач в сферата на производството и услугите. Живее във Варна, има роднини в Разград.

Деян Дацев е четвърти в листата, той се развива професионално  в частния сектор, в сферата на трудовата медицина.

Сийка Американова  е пета в листата, тя е общински лидер на „Възраждане” в Лозница, развива се професионално в областта на медицината.

На пресконференцията на „Възраждане” Хъневски припомни основни тези на политическата сила, защитавани в предходните парламенти. В отговор на въпрос заяви, че през октомври вотът за „Възраждане” в Разградско е удвоен спрямо предходните избори, а целта сега е за пръв път да има депутат от Разградско в 49-ия парламент. Разкриване на работни места, достойно заплащане, подобряване на здравеопазването и инфраструктурата са сред приоритетите за

Хъневски съобщи  още, че подписката на „Възраждане” за референдум срещу въвеждането на еврото в България продължава, като очакванията са да бъде внесена в края на март, когато подписите трябва да са около 500 000. В момента са около 300 000, от които над 2500 са от Лудогорието.

Хъневски обяви и надслова, с който „Възраждане“ тръгва на предстоящите избори: „Избери свободата“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *