Полицията пламна с COVID-19, от РЗИ – тишина

Корона

Още поне един полицейски служител е с положителна проба за COVID-19 – научи Разград24/7. Информация за това дори и в семплия вид, подаван от РЗИ – години, пол, болнично или домашно лечение – не се появи.

Междувременно в Единния информационен портал бе обявено, че за вчерашна дата – 30 септември – в региона има два положителни случая на заболяването, предизвикало световна пандемия и вече са общо 184.

Разград24/7 припомня, че миналата седмица бяха установени 3 случая на COVID-19 в разградското Районно управление. Един от служителите на реда е в болница, останалите – на домашно лечение. Новият случай също е в болница, а заради липсата на информация не е ясно дали и вторият в регистъра не е също полицай. В същото време в съседни общини институциите се държат далеч по-отговорно и организирано. В Шуменско например днес регионалните държавни служби обявиха, че 5 медицински сестри са новозаразени в Хирургично отделение на местната болница, а от преди това има и друг медицински персонал, затова спират плановите операции, населението е информирано, започват и тестове на контактните с болните медици. Това едва ли прави хората много по-спокойни, но поне са информирани по адекватен начин, а всички знаем колко ценна е информацията в 21 век.

За разградските институции обаче няма нужда да се съобщава на населението, че в сграда, до която на всеки може да се наложи да влезе, има зараза, поне да влезе там с маска, което прочие в същите тези институции не се спазва особено стриктно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *