Полицията обяви сметката на измамника от Цар Калоян, той се оказа кандидат за общински съветник от ГЕРБ

Във връзка с арестувания на 01.07.2022год. 32-годишен мъж от гр.Цар Калоян за фалшива благотворителна кампания във Facebook от ОДМВР-Разград призовават гражданите да бъдат бдителни и да не превеждат парични средства по банкова сметка IBAN BG82CECB979010G1356200. Това е сметката, по която извършителят на измамата е набирал средства по повод организираната от него кампания, използвайки фалшив фейсбук профил и невярна информация в него. От полицията напомнят, че извършителят е задържан за 24-часа в поделение на МВР и тече разследване за извършеното деяние по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс под ръководството на Районна Прокуратура Разград.

Разград24/7 научи, че името на извършителя е Християн Хинчев. Информацията ни не е потвърдена от официален източник, тъй като се оказа, че окръжният прокурор Тихомир Тодоров не е запознат със случая, но е достоверна в максимална степен.

Хинчев е кандидат за общински съветник от ГЕРБ на последните местни избори през 2019 г., бил е четвърти в листата на партията на Бойко Борисов в Цар Калоян. 4 години по-рано е бил в ръководството на Общинската избирателна комисия като представител на ГЕРБ.

Според информацията, оповестена от ГЕРБ, при представяне на кандидатите за местната власт през 2019 г., Християн Хинчев е завършил „Публична администрация и мениджмънт на европейски проекти”. До преди няколко месеца е работел в Държавен фонд „Земеделие”, впоследствие е освободен.

Хинчев е активист на МГЕРБ, откритата част от Фейсбук профила му е 90% посветена на ГЕРБ и Бойко Борисов. Сред най-популярните му снимки пък е тази с лидера на ГЕРБ от Летен университет на МГЕРБ през 2019 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *