Полицията в Исперих инициира състезание по безопасност на движението

В спортната зала на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Исперих се проведе състезание на тема „Аз се движа безопасно“ с ученици от 3-ти и 4-ти клас – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разгрпад.

Двата отбора от по 6 момчета и 6 момичета трябваше да се справят със спортни уреди, гатанки и занимателни игри. Учениците премериха сили в отговарянето на въпроси, свързани с тяхната безопасност на пътя, както й по теми, по които бяха обучавани през учебната 2020/2021г. от инспектор ДПС при РУ-Исперих Весела Георгиева. В задачата „Подреждане на пъзел – пътен знак“ и двата отбора се справиха блестящо. На финала децата сглобиха от букви девиза „Бъди отговорен на пътя!“.

Жури в състезанието, посветено на 1 юни, бяха служители от Районно управление – Исперих и педагози от ОУ “Христо Ботев“ – Исперих. Учениците показаха знания и умения, свързани с темите и въпросите, включени в Националните програми „Детско полицейско управление“ и „Работа на полицията в училищата“.

Двата отбора получиха грамоти и футболни топки, а началникът на РУ-Исперих главен инспектор Мирослав Маринов подари на всяко дете тениска и раница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *