Полицаи при първолаци за безопасността на движението

Продължават срещите на полицията с първокласниците в Разградска област. Беседа с мултимедийна презентация на тема „Безопасност на движението” проведоха на 14 декември в ОУ „Васил Априлов” – град Исперих.Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Четири паралелки първолачета се срещнаха с инспектора Детска педагогическа стая Весела Георгиева и младши автоконтрольора Никола Бочев. Под формата на забавни въпроси и практически ситуации малчуганите разучиха правилата за движение на пешеходците и велосипедистите, пътните знаци и начините за осигуряване на лична безопасност. Получиха и флаери „Движи се безопасно”, изготвени от ГДНП-МВР.

Инициативата се осъществява в рамките на превантивната програма “Работа на полицията в училищата”. Включва цикъл от беседи по теми, характерни за възрастта на подрастващите – детската агресия, употребата и разпространението на наркотични вещества, хулиганството, предпазването от престъпления и др. За целта се изготвят планове, които се утвърждават от началниците на районните управления и се съгласуват с Регионалния инспекторат на МОН.

В реализацията на програмата участват инспектори от детските педагогически стаи, полицейски инспектори, служители на пътна полиция. Темите се представят пред учениците с мултимедия, използват се съвременни дидактични средства .

Същевременно полицейските служители провеждат срещи с учителските колективи и училищните ръководства, на които се обсъждат актуални проблеми и се планират мерки за повишаване на сигурността в и около учебните заведения.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *